flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

23 січня 2020, 16:09

В рамках проведення заходу «День відкритих дверей» Любешівський районний суд Волинської області відкрив свої двері для  студентів 3-го курсу Любешівського технічного коледжу Луцького НТУ.

З вітальним словом до студентів звернулась суддя-спікер Наталія Іванівна Гладіч, яка ознайомила учасників заходу з діяльністю Любешівського районного суду Волинської області, роботою суддів, працівників апарату суду.

Наталія Гладіч розповіла учасникам про їх права та обов’зки, порядок звернення до суду, види відповідальності, вік з якого настає кримінальна відповідальність, відповідальність за вчинення адміністративних правопорушень, найпоширеніші злочини серед неповнолітніх проведення. Зокрема розповіла і про регіональні центри з надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги у Волинській області, інформація про які розміщена на офіційному вебсайті суду. Учні мали змогу почути відповіді на питання, які їх цікавили.

 Суддя продемонструвала мантію та нагрудний знак судді, що викликало певний інтерес у студентів. 

Акцентувала увагу на тому, що такі зустрічі є необхідними для створення обєктивного враження про судову систему та суд як про установу, де панує верховенство права, формування у них поваги до права та до суду, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством. Знаючи наскільки неоднозначним є ставлення громадськості до суду, суддя-спікер запевнила, що як судді, так і колектив суду завжди намагаються зробити все можливе для того, щоб люди були впевнені, що в суді їхні права захищені.

На завершення проведення Дня відкритих дверей учасникам заходу було проведено  екскурсію по приміщенню суду. Найцікавішим для юнаків та дівчат стали, мабуть, відвідини залів судового засідання, де відвідувачів було ознайомлено з правилами поведінки в судовому засіданні, про засоби технічної фіксації судового процесу й використанням у суді системи відеоконференцзв’язку, наголосивши на тому, що застосування інформаційних технологій у судочинстві оптимізує його діяльність та істотно розширює функціональні можливості.

Учні були сповнені приємних вражень від побаченого та почутого, щиро дякували за проведений пізнавальний захід. Суддя-спікер Наталія Іванівна побажала відвідувачам заходу натхнення та успіхів у навчанні.

За повідомленням пресслужби суду