flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

675 гривень заплатить винуватець, який засмітив прибережну зону

23 січня 2020, 15:58

675 гривень заплатить винуватець, який засмітив прибережну зону побутовими відходами

 

Любешівський районний суд Волинської області 20.01.2020 притягнув до адміністративної відповідальності громадянина С., який засмітив прибережну зону побутовими відходами, та застосував до нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 255 (двісті п’ятдесят  п’ять) гривень. Відповідальність за вказане правопорушення передбачена статтею 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Крім штрафу винуватець повинен заплатити ще й 420 гривень (чотириста двадцять) гривень судового збору.

 

Для інформації: судом було встановлено, що громадянин С. 19 грудня 2019 року приблизно о 16 год. 30 хв.  на березі озера Люб’язь, що на території господарської зони Національного парку «Прип’ять-Стохід» засмітив прибережну зону побутовими відходами, чим здійснив шкідливий вплив на території природно-заповідного фонду та порушив пункт 4.4 Положення про Національний парк «Прип’ять-Стохід».

Правопорушник визнав свою винуватість у вчиненні проступку, у вчиненому розкаявся.

Крім визнання вини самим правопорушником, винність його у вчиненому підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення, картосхемою місця скоєння порушення.

Також з правопорушника суд постановив стягнути у користь держави і судовий збір в розмірі 420 (чотириста двадцять) гривень. 

Постанова не набрала законної сили та може бути оскаржена до Волинського апеляційного суду протягом десяти днів з дня її винесення.

З повним текстом постанови можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за єдиним унікальним номером справи №162/5/20.

 

За повідомленням пресслужби суду