flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо призначення на посаду судді Глинянчука В. Д.

17 жовтня 2018, 14:51

16 жовтня 2018 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ №333/2018, яким призначив на посаду судді Любешівського районного суду Волинської області Глинянчука Віталія Дмитровича. 

Для інформації:

Указом Президента України від 24 квітня 2012 року №286/2012 у Любешівський районний суд Волинської області на посаду судді строком на п’ять років було призначено Глинянчука В.Д.

Згідно з пунктом 161 розділу XV «Перехідні положення» Конституції України повноваження суддів, призначених на посаду строком на п’ять років, припиняються із закінченням строку, на який їх було призначено. Такі судді можуть бути призначені на посаду судді в порядку, визначеному законом.

Відповідність займаній посаді судді, якого призначено на посаду строком на п’ять років до набрання чинності Законом України «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)», має бути оцінена в порядку, встановленому законом.

Рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 20 жовтня 2017 року № 106\зп-17 призначено кваліфікаційне оцінювання 999 суддів місцевих та апеляційних судів на відповідність займаній посаді.

За результатами кваліфікаційного оцінювання Комісією ухвалено рішення від 14.06.2018 року № 852/ко-18 про відповідність судді Любешівського районного суду Волинської області Глинянчука В.Д. займаній посаді.

21 серпня 2018 року Вища рада правосуддя розглянула матеріали щодо внесення подання Президентові України про призначення судді Глинянчука В.Д. на посаду судді Любешівського районного суду Волинської області. За результатами розгляду рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України ВРП не встановлено обставин, які б відповідно до чинного законодавства могли б бути підставою для відмови у внесенні відповідного подання, а тому Рада ухвалила внести подання про призначення судді Глинянчука В.Д. на посаду судді Любешівського  районного суду Волинської області.