flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд звільнив обвинувачених від кримінальної відповідальності та закрив кримінальне провадження

01 квітня 2021, 15:33

Любешівський районний суд Волинської області розглянув кримінальне провадження щодо двох громадян Російської Федерації, які є подружжям та обвинувачувалися у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 332-2 КК України, а саме у вчиненні умисних дій які виразились у незаконному перетинанні державного кордону України особою, якій заборонено в’їзд на територію України, у будь-який спосіб поза пунктами пропуску через державний кордон України, вчиненому групою осіб.

Обвинувачені у судовому засіданні визнали свою вину у скоєному щиро розкаялися та підтримали клопотання своїх захисників про звільнення їх від кримінальної відповідальності на підставі ст. 48 КК України – у зв’язку із зміною обстановки.

Злочин обвинувачені вчинили вперше, раніше до кримінальної відповідальності не притягувались, мають троє неповнолітніх дітей (одна з яких народилася на території України) та проживають на території України, де виключно позитивно характеризуються. Після скоєння ними злочину пройшов тривалий час, вони добровільно звернулися до органів ДМС України для легалізації проживання на території держави.

На теперішній час внаслідок зміни обстановки обвинувачені перестали бути суспільно - небезпечними, оскільки обстановка навколо них зазнала суттєвих змін та саме діяння втратило таку небезпеку, що унеможливлює вчинення ними нового злочину, тому Любешівський районний суд Волинської області задовольнив клопотання захисників та звільнив обвинувачених від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332-2 КК України, на підставі ст. 48 КК України (у зв`язку із зміною обстановки) та закрив кримінальне провадження на підставі п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України.