flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо участі працівників суду у заході

27 червня 2018, 17:37

26 червня 2018 року в приміщенні Апеляційного суду Волинської області в режимі онлайн трансляції відбувся Другий загальнонаціональний форум «Незалежні суди та вільні ЗМІ: розширення можливостей співпраці». Від Любешівського районного суду взяла участь у заході заступник керівника апарату суду Лариса Артишук-Березюк, на яку покладено обов'язки прес-секретаря суду.

Організаторами форуму був Верховний Суд України, Вища рада правосуддя, ВККС України, Рада суддів України, Державна судова адміністрація України, Національна школа суддів України, Центр демократії та верховенства права, Громадське об'єднання "Детектор медіа", Національна спілка журналістів України за сприяння українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи в України, Інституту масової інформації.

Були присутні представники ЗМІ: громадсько - політичного тижневика  «Волинська правда» та телеканалу «Аверс».

Метою заходу було обговорення питання розширення можливостей співпраці між судами та ЗМІ. Чото потребують ЗМІ від судів? Чого потребують суди від ЗМІ?

Основна увага акцентувалася на відкритості судів та налагодженні співпраці з ЗМІ, як з партнерами, які об'єктивно оцінюють роботу суду та ставлення учасників процесу до винесених судом рішень.

Наголошувалося на тому, що за останній рік судами пророблена величезна робота у напрямках: просвітницької діяльності, висвітлення новин, реагування на неправдиву інформацію.