flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Результати, учасники та переможці конкурсу «Якби я став суддею…»

18 грудня 2017, 10:34

             

                                                                                  Фото_1. Учасники конкурсу «Якби я став суддею…»

                                                      

                                                                               Фото_2. Переможці конкурсу «Якби я став суддею…»

                                    

                                                    Фото_3. Переможниця конкурсу «Якби я став суддею…» - Зімич Соломія Олегівна

                                                                                       Есе переможниці

            Хто такий суддя? Це не просто людина, яка вирішує долі людей. По-перше, це надзвичайно важлива та відповідальна професія. Суддя – це людина, яка здійснює суд, висловлює іншим людям думку про їх вчинки згідно закону. Це досить нелегка професія. І я інколи задумуюся, чи завжди я була б чесною, якби була суддею?

             Коли б я стала суддею, мені, напевно, було б важко прийняти рішення тому, що я дуже часто змінюю його. Але коли говориться про долю людини, то стає навіть страшно приймати таке важливе рішення. Мабуть, ця робота мені б не підійшла, тому, що суддя – це справедлива, сильна духом, відповідальна людина, яка не боїться приймати важливі рішення та вирішувати долі людей. Але все ж, якби я стала суддею то, в першу чергу, хотіла, щоб люди мене не боялися і були впевнені у тому, що я прийму справедливе рішення. Я б регулярно проглядала списки засуджених у всіх тюрмах, не допустила б щоб хтось сидів не за свій злочин. Щоб лише ті, хто дійсно винні і скоїли злочини відбували своє покарання. Також, я б посилила охорону, тому що це дійсно важливо. Ще для мене є неприпустимим хабарі. І хотілося, щоб цього не було. Адже невинна людина може назавжди попрощатися зі своїм щасливим життям. Також, я б контролювала професійність адвокатів та інших працівників. Тому, що це дуже важлива робота, і на мою думку у суді можуть працювати лише професіонали, знавці своєї справи.

             Я хочу побажати усім суддям бути не просто справедливими, а бути людяними та відповідальними. Адже всі ми заслуговуємо на справедливість.

Наші вітання! Дякуємо усім діткам за участь у конкурсі!